Skip to content Skip to footer

Якетата, които формират образа: Отличителни стилове за модерния мъж

Мъжките якета са едни от най-функционалните и важни елементи на облеклото, които трябва да вземете предвид при обзавеждане на вашия сезонен гардероб, напомнят от онлайн магазин за мъжка мода ТЕОДОР. 

Освен да ви осигурят комфорт и добра топлоизолация, те могат да допринесат значително за вашия модерен и стилен външен вид. Кои якета да изберете и какви са стиловете, които бележат модата за мъже и световните колекции? Вижте какво споделят от TEODOR по темата за различните видове маркови якета.

Кои популярни видове мъжки якета са предпочитани през този есенно-зимен сезон?

Популярни видове, които са емблематични за мъжката мода, и същевременно много актуални през този есенно-зимен сезон, са:

 1. Парка
  Освен отличните свойства, като топлоизолация, ветроустойчивост, студоустойчивост и водоустойчивост, моделите тип парка имат и естетическа стойност.
  Като допълнение, парката предоставя допълнителна защита на едно от най-уязвимите места в човешкото тяло – кръста и талията, което се дължи на дължината. Повечето модели са със снемаема качулка, което допринася още повече за комфорта ви.
 2. Бомбър
  Този тип ще ви предпази в големите студове. Въпреки стандартната дължина до кръста, бомбър моделите компенсират с отлична топлоизолация.
  Те изглеждат добре в комбинация със спортно, спортно-елегантно и дори по-формално облекло, което ги прави универсален избор за преходните сезони и зимата.
 3. Кожено

Вечната класика. Този тип връхни облекла са символ на елегантност, дълготрайност и високо качество. Има много български мъжки якета, изработени от кожа, които са подходящи дори и през зимата. Това се дължи на факта, че кожата предпазва от навлизане на студен вятър и поддържа оптималната телесна температура на тялото.

Няма визия, която едно добре подбрано кожено мъжко яке да не подчертае и подобри.

Това са водещите варианти, които се открояват в света на модата за мъже.

На какво да обърнете внимание при избор на мъжко яке? Съвети за правилно формиране на образа.

Ако искате да изберете най-добрият вариант сред многообразието от маркови модели на пазара, трябва да следвате няколко водещи мотиви.

Сезонност и климатични условия

Когато избирате връхно облекло, трябва да съобразите сезона и температурните условия, за да гарантирате сигурността и удобството ви. Ако живеете в райони, където студът е неизменна част от есента, зимата и дори пролетта, то по-топлоизолиращите дрехи са точните за вас.

Материал

Ако търсите красив дизайн, комбиниран с функционалност и отлични свойствени характеристики, се ориентирайте към качествени материали, като вълна, кожа, памук и технологичен текстил.

Цвят

Ако връхна дреха за всеки ден, както и такава, която да пасва с по-голямата част от гардероба ви, заложете на неутралните цветове, като черно, кафяво и сиво. Те са винаги актуални, съчетават се лесно и изглеждат добре дори в по-дръзки цветови комбинации.