Skip to content Skip to footer

Най-новите модни тенденции за сезона – какво да носим това лято

Модните тенденции са нещо, което се променя с всеки изминал сезон. Ако обаче винаги се опитвате да сте на гребена на вълната на стилните решения, то може би сте забелязали, че движението на тенденциите, всъщност е един кръговрат от класически облекла, който се завърта с годините. Тук ще ви впуснем в стилистиката на идващото лято и ще ви покажем какво ви е подготвила модата през идния сезон.

Какви материи ще бъдат на мода?

През пролетта много големи дизайнери показаха своите творения по модните подиуми и оставиха отражението си под формата на вдъхновение и в по-малките брандове. Именно така тръгнаха всички тенденции при дрехите, които това лято ще видите на пазара. Ето някои идеи, с какво да напълните колекцията си, ако искате да сте в крак с модата:

  • повече блясък – било то дрехи с пайети или брокат, всичко лъскаво е добре дошло през идното лято;

  • прозрачни материи – много често по магазините ще виждате производителите да залагат на елементи от някакъв тип мрежа или тюл, а защо не и на цели дрехи от прозрачни и неплътни материи? В ход с тенденциозните и популярни предложения са и прекрасните дрехи от дантела, които придават елеганс и женственост на всяка дамска визия;

  • деним – макар това да е материя, която можем да кажем, че никога не излиза от мода, това лято дънковите дрехи, гащеризони, рокли, поли и всякакви други артикули, ще бъдат извънредно вписващи се в общата картинка;

  • кожа – вдъхновени от големите модни къщи, много дизайнери пускат цели сетове от кожа. Дори да не е комплект, панталоните, полите и блейзърите ще намират доста широко поле за изява.

Това лято се характеризира с доста ярък и стилен ход на модата. Освен горепосочените материи, като разновидни дизайни ще срещнете дрехите с много джобове, било то якета или панталони, както и модели, които позволяват по-голяма показност на тялото.

Какви ще бъдат актуалните кройки в стила за лятото?

Започвайки от горната част на аутфита, може да заложите на обикновена кройка, която подхожда на силуета ви. За да изглеждате модерно, добре е да присъстват гореописаните елементи. Ако нищо от тях не е ваш тип, то можете съвсем спокойно да се спрете на нещо синьо, тъй като това е цветът, който стои в основата на идните модни тенденции! 

Ако искате да заложите на рокля, то помислете за модел с паднали рамене. В долната част помислете за вариации в асиметрични кройки, които са екстравагантни и нестандартни. Тенденциите в света на модата открояват такива дизайни и при полите. Преливащите се цветови нюанси също са подходящи за този тип дрехи, като чудесно се комбинират с набрани поли и модели от по-нежна материя. Като дължина, спокойно можете да се спрете на размер стигащ до коляното. 

Не бива да пропускаме отдела с панталоните, защото там също има какво да се очаква. Водещата тенденция е призивът за модели с ниска талия, които подчертават долната част на тялото. Отделно, бавно навлезлите в миналия сезон панталони тип “карго”, както и други видове работни панталони, продължават да бъдат тенденция за модерен избор на клиентите.